Komal Bisseswar

Ergens in het jaar 1988 ontmoette Komal Bisseswar Pandit Usharbudh Arya (nu Swami Veda Bharati (SVB)) in een tempel in Den Haag. Enige tijd daarna werd Komal geïnitieerd in de Himalayan Traditie. In 1989 was hij gezegend door een ontmoeting met Swami Rama van de Himalayas, de guru van SVB.

Onder supervisie van SVB, werd Komal medeoprichter en ondervoorzitter van de stichting HYMNS (Himalayan Yoga Meditation Netherlands Society), welke tot doel heeft de leringen van de Himalayan Traditie te verspreiden in Nederland.

Sinds de oprichting heeft hij vele retraites en workshops mee helpen organiseren en zelf ook deelgenomen aan vele retraites en workshops in Nederland en India. In 2001 heeft hij o.a. met een delegatie uit Nederland, onder leiding van Swami Veda Bharati, de Maha Kumbha Mela in Allahabad bezocht.

Bij onze yogadocentenopleiding verzorgt Komal modules mbt. oa. Mantra, Intro Indiase filosofieën, Samkhya filosofie, Yoga Sutras etc..

Komal heeft een HBO achtergrond in Hogere Informatica en heeft o.a. gewerkt voor bedrijven als Philips & AT&T, Lucent Technologies en Atos-Origin.

Hij werkt tegenwoordig als geestelijke verzorger (krijgsmachtpandit) bij de dienst Hindoe Geestelijke Verzorging van het Ministerie van Defensie. Naast zijn reguliere werk als geestelijke verzorger, geeft hij ook wekelijks op diverse kazernes hatha yoga en meditatie lessen. Ook worden er vanuit zijn dienst regelmatig yoga workshops georganiseerd binnen Defensie.

Hij gebruikt ontspannings-, hatha yoga en meditatie technieken om militairen en burgers te helpen die hulp bij hem zoeken. Komal is tevens hindoe priester en verzorgt regelmatig rituelen en lezingen (uit de Hindoegeschriften) in diverse hindoetempels.