Uta Bisseswar

Uta heeft al vanaf haar tienertijd de yoga en meditatie van de Himalaya Traditie gepraktiseerd. Het huis waarin zij opgroeide lag tegenover het Himalaya Instituut Duitsland, wat haar de unieke gelegenheid gaf vanaf heel jonge leeftijd in contact te komen met Swami Rama en met Pandit Usharbudh Arya, nu bekend als Swami Veda Bharati.

In de jaren 1992 tot 1994 volgde Uta de docentenopleiding van het Duitse Himalaya Instituut onder de bezielende leiding van Wolfgang Bischoff, een leerling van Swami Rama. Sinds die tijd heeft ze op verschillende plaatsen les gegeven in Hatha Yoga.

Van 2005 tot 2007 verbleef Uta in de ashram van Swami Veda Bharati, in Rishikesh, India. Daar studeerde en onderwees zij hatha yoga en meditatie. Ook vond zij daar haar partner.

Na de studies politicologie en sociologie aan de Universiteit van Hamburg is Uta lange tijd werkzaam geweest als beleidsmedewerker op het Ministerie van Werkgelegenheid en Sociale Zaken in Berlijn, bij het bureau van migratie en integratie. Zij had vooral de onderwijssituatie van allochtone kinderen in haar portefeuille.

Haar hobbies zijn fotografie, yoga meditatie, koken en tuinieren.

Uta is te bereiken via

websites: www.himalaya-yoga.nl en www.yogadocent.com

En per
e-mail: u.bisseswar@gmail.com